Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a DIÓ 896. Kft.-nél
2024-05-03 Bővebben...
Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a DIÓ 896. Kft.-nél
Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
GINOP-8.3.18/B_4 
2023-07-19 Bővebben...
HaifaStim™
HaifaStim™
Táplálék kiegészítők az egészséges növényekért. A HaifaStim™ a biostimulátorok újszerű termékcsaládja, amelyet gondosan úgy állítottak össze, hogy megerősítse a növényt és javítsa annak környezetét az optimális növekedés támogatása, a terméshozam növelése és a minőség maximalizálása érdekében. A HaifaStim™ elősegíti a növényi életfolyamatok megfelelő működését, illetve a növényfejlődését, csökkentett környezeti terhelés mellett.
2022-07-05 Bővebben...
Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
GINOP-8.3.5-18.
2021-04-21 Bővebben...

SOKOLDALÚ PARTNER!

 

A mezőgazdaságban és az iparban felhasznált input anyagok minõsége és bekerülési költsége alapvetően meghatározza a termelés gazdaságosságát. Így alapvető kérdés, hogy megbízható, stabil partnerrel rendelkezzünk ezen a téren. A Dió 896 Kft. hazai és európai gyártók műtrágyáit, növényvédõ szereit, vetőmagjait forgalmazza, valamint vegyi anyag kis és nagykereskedelmével foglalkozik több, mint 20 éve Magyarországon. A megalapítástól kezdve 100%-ban magyar magántulajdonban lévő cég Hódmezővásárhelyen található meg.

A cégtörténet egészen 1996-ig nyúlik vissza a cég megalapításáig. Ekkor még csak vegyi anyagokat kínáltunk az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltató ipar minden területére. Ez az üzletág a mai napig megtalálható a cég tevékenységei között. Ennek köszönhetően partnereink között szerepelnek élelmiszeripari-, mezőgazdasági üzemek, az ipari vállalatok széles körébe tartozó gyártók, valamint a szolgáltató iparba tartozó fürdők is.

2008-tól megkezdõdött a termékpaletta átalakítása, így a kertészeti és szántóföldi műtrágyák mellett a növényvédő szerek is felkerültek a forgalmazott termékek listájára. A kertészeti műtrágyák magukba foglalják a mono-műtrágyákat valamint a mikroelemeket is vízoldható formában. Az elmúlt pár évben a vetőmag is beszerezhetõvé vált így már teljes lett a mezőgazdasági input anyag kereskedelem.

Saját gyártású termékekkel is képviseljük magunkat a hazai piacon, úgy mint DIO-MIX vízoldható NPK különböző összetételekben a kertészek számára és a DIO-VIN magas szerves anyag tartalmú levéltrágya kertészeti és szántóföldi felhasználásra. Saját gépparkkal rendelkezünk a rugalmas kiszállítás érdekében, amelyben megtalálható hat darab 24 tonna teherbírású kamion, a kisebb partnerek részére egy 5,5 illetve egy 1,5 tonnás teherautó, amelyekkel az ország bármely pontjára képesek szállítani. A hódmezővásárhelyi telephelyen több mint 10.000m2 fedett, zárt tárolóval rendelkezik a cég, amely kulcsfontosságú a forgalmazott termékek minőségének megőrzéséhez. Szükség esetén a partnereink számára a tárolási lehetőséget ezen a helyen tudjuk biztosítani. Egy másik nagyon fontos szolgáltatás a szaktanácsadás mind a tápanyag utánpótlás, mind a növényvédő szerek felhasználásával kapcsolatban. A cégnél több szakember és növényorvos is rendelkezésre áll. Fontosnak tartjuk és kiemelten kezeljük a kereskedelem mellett a partnerekkel való közös együttműködést, gondolkozást és munkát, hiszen a partnereink sikerei határozzák meg a céget is. A cég jelenét és múltját ezek az események határozták meg, a jövőjét pedig az a terménytisztító- és szárító telephely, amely 2016-ban került átadásra Hódmezővásárhelyen, így ennek köszönhetően a terménykereskedelem is felélénkült és a partnereink részére teljes termeltetési konstrukciót tudunk biztosítani.