Gyökérzöldségfélék fejlődési rendellenességei – mi okozza, hogyan akadályozzuk meg?
Annak ellenére, hogy jó adottságaink vannak a sárgarépa és a petrezselyemgyökér termesztéséhez, keveset termelünk, a közel 100 000 tonna nem elégíti ki a hazai feldolgozóipar igényét, évről évre behozatalra szorulunk. Ugyanakkor örvendetes, hogy korai és friss fogyasztási áruból jó és elegendő kínálatot tudnak nyújtani a hazai gazdaságok. 
2018-11-27 Bővebben...
Gyökérzöldségfélék fejlődési rendellenességei – mi okozza, hogyan akadályozzuk meg?
Tápanyagok megosztása és a tápanyagpótlás időzítése a szabadföldi zöldségtermesztésben
Tápanyagok megosztása és a tápanyagpótlás időzítése a szabadföldi zöldségtermesztésben
A zöldségtermesztésben a növénytől, az alkalmazott technológiától, a talajtól és a termesztési céloktól függően a trágyamegosztás és a kijuttatás időzítése nagyon változó.
2018-10-26 Bővebben...
Mitől alszik jól a repce?
Mitől alszik jól a repce?
Nem valószínű, hogy mesére van szüksége a téli nyugalom előtt. Mese helyett a Bayer a repce védelmi technológiájának őszi elemeit ajánlja: hatékonyan védenek a rovarkártevők ellen, fokozzák a télállóságot és segítenek a megfelelő tőszám fenntartásában.
2018-10-11 Bővebben...
Munkatársat keresünk
Munkatársat keresünk
2018-09-18 Bővebben...

SOKOLDALÚ PARTNER!

 

A mezőgazdaságban és az iparban felhasznált input anyagok minõsége és bekerülési költsége alapvetően meghatározza a termelés gazdaságosságát. Így alapvető kérdés, hogy megbízható, stabil partnerrel rendelkezzünk ezen a téren. A Dió 896 Kft. hazai és európai gyártók műtrágyáit, növényvédõ szereit, vetőmagjait forgalmazza, valamint vegyi anyag kis és nagykereskedelmével foglalkozik több, mint 20 éve Magyarországon. A megalapítástól kezdve 100%-ban magyar magántulajdonban lévő cég Hódmezővásárhelyen található meg.

A cégtörténet egészen 1996-ig nyúlik vissza a cég megalapításáig. Ekkor még csak vegyi anyagokat kínáltunk az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltató ipar minden területére. Ez az üzletág a mai napig megtalálható a cég tevékenységei között. Ennek köszönhetően partnereink között szerepelnek élelmiszeripari-, mezőgazdasági üzemek, az ipari vállalatok széles körébe tartozó gyártók, valamint a szolgáltató iparba tartozó fürdők is.

2008-tól megkezdõdött a termékpaletta átalakítása, így a kertészeti és szántóföldi műtrágyák mellett a növényvédő szerek is felkerültek a forgalmazott termékek listájára. A kertészeti műtrágyák magukba foglalják a mono-műtrágyákat valamint a mikroelemeket is vízoldható formában. Az elmúlt pár évben a vetőmag is beszerezhetõvé vált így már teljes lett a mezőgazdasági input anyag kereskedelem.

Saját gyártású termékekkel is képviseljük magunkat a hazai piacon, úgy mint DIO-MIX vízoldható NPK különböző összetételekben a kertészek számára és a DIO-VIN magas szerves anyag tartalmú levéltrágya kertészeti és szántóföldi felhasználásra. Saját gépparkkal rendelkezünk a rugalmas kiszállítás érdekében, amelyben megtalálható hat darab 24 tonna teherbírású kamion, a kisebb partnerek részére egy 5,5 illetve egy 1,5 tonnás teherautó, amelyekkel az ország bármely pontjára képesek szállítani. A hódmezővásárhelyi telephelyen több mint 10.000m2 fedett, zárt tárolóval rendelkezik a cég, amely kulcsfontosságú a forgalmazott termékek minőségének megőrzéséhez. Szükség esetén a partnereink számára a tárolási lehetőséget ezen a helyen tudjuk biztosítani. Egy másik nagyon fontos szolgáltatás a szaktanácsadás mind a tápanyag utánpótlás, mind a növényvédő szerek felhasználásával kapcsolatban. A cégnél több szakember és növényorvos is rendelkezésre áll. Fontosnak tartjuk és kiemelten kezeljük a kereskedelem mellett a partnerekkel való közös együttműködést, gondolkozást és munkát, hiszen a partnereink sikerei határozzák meg a céget is. A cég jelenét és múltját ezek az események határozták meg, a jövőjét pedig az a terménytisztító- és szárító telephely, amely 2016-ban került átadásra Hódmezővásárhelyen, így ennek köszönhetően a terménykereskedelem is felélénkült és a partnereink részére teljes termeltetési konstrukciót tudunk biztosítani.