Kedvezményezett neve:

DIÓ 896. Kereskedelmi,- Termelő- és Szolgáltató Kft.

Projekt címe:

Komplex technológiai fejlesztés megvalósítása a DIÓ 896. Kft.-nél

Szerződött feltételesen

visszatérítendő támogatás összege:

124.896.040,- Ft

A támogatás mértéke:

70 %

A projekt tartalma:

Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósult projekt elemei:

4675 '08 Vegyi áru nagykereskedelme fő tevékenység fejlesztése érdekében lehetőségeinket és adottságainkat is figyelembe véve az alábbi tevékenységek valósultak meg:

(1) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális és ingatlan beruházás: Raktár létesítése 2064,16 m2. A raktárcsarnok építésének célja a logisztikai szolgáltatás kapacitásának növelése, minőségének javítása, valamint partnerei gyorsabb kiszolgálása volt. Az új raktárcsarnoknak köszönhetően nemcsak a készletek mozgatása vált áttekinthetőbbé és gyorsabbá, de partnerei növekvő igényeit is zökkenőmentesen ki tudja elégíteni. Mindez hozzájárult a vállalkozás működési területének szélesítéséhez ezáltal az árbevétel és a jövedelmezőség növekedéséhez, ügyfélkör bővüléséhez.

(2) Az új létesítmény és tároló területek kiszolgálására nagy teherbírású anyagmozgató gép szükséges. A mozgatandó anyagok egyedisége és mérete indokolta az anyagmozgató berendezés alkalmazását. 1 db CLASS SCORPION 741 T5 teleszkópos rakodó valamint Metrisoft TMS-19/A hídmérleg beszerzése valósult meg.

(3) Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása keretében az üzleti folyamataink energiahatékonyságának javítása érdekében 16,00 kWp teljesítményű napelemes rendszer is telepítésre került.

(4) Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: A cég teljes munka folyamatainak teljes irányítására digitális transzformációra volt szükség. A digitális transzformáció során a különböző digitális technológiák felhasználásával és teljes körű bevezetésével a vállalkozás üzleti folyamatai átalakításra, megújításra kerültek. A tanácsadás időtartama 50 óra volt.

(5) Információs technológia-fejlesztés–üzleti felhőszolgáltatások igénybevétele 37 főre táv és csoportmunka támogatás valósult meg a projekt időtartamában.